Teatergruppen Hovet uppträder vid herrgårdsscenen i Jonsered

På söndag smäller det. Teatergruppen Hovet uppträder vid herrgårdsscenen i Jonsered. För dem är varje dag en fest och i helgen blir Partilleborna deras hedrade gäster.

ANNONS
LocationPartille|
|

För teatergruppen Hovet är varje dag ingen vanlig dag. Under sommaren har de rest landet runt och spridit glädje till både barn och vuxna. Med en stark struktur i koreografin känner teatergruppen sig laddad inför föreställningen på söndag.

– Vi är en erfaren och kunnig grupp och kör alltid hundra procent ”all in”, säger Bronja Novak Lindblad, dansare, idéskapare och koreograf till Hovet.

Teaterföreställningen utgår från ett hov som intar en plats och uppträder lekfullt och glatt för att skapa reaktioner hos publiken. Bronja berättar att teatern huvudsakligen är en improvisationsföreställning som består av uttrycksfulla danser och inbjudande gester till publiken med en lekfull ton.

ANNONS

– Vår föreställning riktas till alla och vi har en ton som passar både barn och vuxna.

Stark gemenskap med publiken

Teatergruppen Hovet har jobbat tillsammans sedan pandemin och hade premiär förra året. Själva konceptet är över tio år gammalt och har blivit pånyttfödd i olika grupper från Blommorna vall till Julgruppen.

– Vi bygger våran teater på starka karaktärer, roliga kostymer och uttrycksfulla danser, säger Bronja Novak Lindblad och tillägger:

– Vi visar upp oss, uttrycker olika känslor och fokuserar på att involvera publiken.

Hovets teatergrupp kännetecknas av publikintegrerande vilket Bronja Novak Lindblad tror är huvudingrediensen till en lyckad föreställning.

– Publiken vill vara med, det finns en enorm gemenskap och lyckorus som strömmar runt och det gör det till en rolig föreställning, säger Bronja Novak Lindblad entusiastiskt.

Inför söndagens föreställning har teatergruppen höga förhoppningar. Det är nämligen första gången som Hovet uppträder i Partille och spänningen ligger i luften.

– Vi har uppträtt hela sommaren så vi är ganska rutinerade, vi är igång och taggade.

Partille satsar på kultur

I sommar har Partille kommun verkligen haft ett fullspäckat schema fylld med kulturevenemang. Det är Partilles kulturförening som fick i uppdrag att arrangera flera aktiviteter för kommunens invånare. Detta har kommunen satsat på sedan i några år och i samband med detta syfte byggdes herrgårdsscenen i Jonsered.

– Vi vill erbjuda ett stort utbud av kultur, det har varit en lång tradition, säger Ulla Tang, organisatör för kulturföreningen herrgårdsscenen och tillägger:

– Vi vill ha så mycket levande musik, teater och dans som möjligt.

LÄS MER:Kulturministern vill ge eloge till moderaterna

LÄS MER:Radhus på 114 kvadratmeter sålt i Sävedalen – priset: 6 600 000 kronor

LÄS MER:Fåtölj var för billig – man från Partille förlorar i ARN

ANNONS