Uppgifter: Bella Gulldén klar för Lugi

På måndagen kom beskedet att Bella Gulldén lämnar Vipers Kristiansand efter säsongen. Nu skriver Sportbladet att stjärnan från Partille är klar för Lugi.

ANNONS
|

I december kunde Göteborgs-Posten berätta att Isabelle Gulldén ville lämna den norska storklubben Vipers Kristiansand och flytta hem till Sverige för träffat Sävehof.

På måndagen kom beskedet att Gulldén bryter kontraktet med Vipers för att komma närmre sin familj.

– Ibland tar livet en annan riktning än vi vill och jag behöver helt enkelt bo närmare min familj, sa Gulldén till Vipers hemsida.

Ska jobba vid sidan av handbollen

Enligt både Göteborgs-Posten och Sportbladets uppgifter skulle det dock inte bli en flytt hem till Sävehof utan till ett lag i Skåne.

LÄS MER:Bella Gulldén bryter kontraktet av personliga skäl

Nu skriver Sportbladet att en ny klubbadress är klar. Det blir enligt tidningen spel i Lugi, just nu sjua i SHE, för storstjärnan.

ANNONS

Enligt Sportbladet är ett treårsavtal påskrivet och Gulldén ska arbeta civilt vid sidan av handbollen. Tidningen skriver att externa finansiärer gör affären möjlig.

Gulldén inledde handbollskarriären i Sävehof och spelade seniorhandboll i klubben fram till 2011 då hon lämnade för spel utomlands. Sedan dess har hon representerad danska Viborg, rumänska CSM Bukarest, franska Brest och norska Vipers. Med Sävehof blev hon svensk mästare fyra gånger och med Bukarest vann hon Champions League. Innan Gulldén 2020 lämnade landslaget gjorde hon 224 matcher och 846 mål i den svenska tröjan.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS