Andreas Kramer, Ullevi FK slog nytt svenskt rekord på 800 meter i Monaco.
Andreas Kramer, Ullevi FK slog nytt svenskt rekord på 800 meter i Monaco. Bild: FREDRIK KARLSSON

Styrkebeskedet inför OS: Svenskt rekord av Kramer

Andreas Kramer, 27, slog sitt eget rekord – igen. Trots motvind skrällde svensken på upploppet och slog sin supertid från Paris.

ANNONS
|

Tidigare rekordet tog han så sent som för en knapp vecka sedan, på Diamond league-galan i OS-staden Paris. Då blev det 1.43,66 som också var första gången Göteborgslöparen Andreas Kramer var under 1.44.

I Monaco blåste det motvind på upploppet, men det var inget som hindrade Kramer från att öka under de sista 200 metrarna. Han korsade mållinjen på 1.43,13 vilket innebär 53 hundradelars förbättring från Paris-tiden.

– Kroppen känns bara bättre och bättre. Jag fick ett skitbra lopp i Paris som uppladdning inför detta loppet. Jag fick en jättebra tid där och framför allt i dag så är jag ännu mer fysiskt redo att springa personbästa. Jag visste att motståndet i dag till och med är snäppet vassare än i Paris, säger Andreas Kramer till TV4.

ANNONS

Men konkurrensen var stenhård och Kramer slutade , återigen, på en sjundeplats. Vann gjorde algeriern Djamel Sedjati på tiden 1.41,46 som också var nytt världsårsbästa.

LÄS MER:Kramer satte svenskt rekord igen

LÄS MER:SOK:s målsättning: Tio OS-medaljer

ANNONS