23-åringen körde i 124 på E20. Nu döms han mot sitt nekande till böter.
23-åringen körde i 124 på E20. Nu döms han mot sitt nekande till böter. Bild: Sanna Tedeborg

Åkte fast för fortkörning – hade bråttom till nytt jobb

Första dagen på nya jobbet kallade. Då tryckte 23-åringen på gasen. Polisen mätte mannens hastighet på E20 vid Partille till 124 km/h på en 80-sträcka. Nu döms mannen, mot sitt nekande till 4 000 kronor i böter för hastighetsöverträdelse.

ANNONS

LÄS MER:Man körde utan giltigt körkort i nio år – frias av tingsrätten

2022 var bara några dagar gammalt och klockan strax efter lunch när den 23-årige mannen startade sin bilresa från bostaden i Göteborg för att köra E20 österut. Vi trafikplats 80, Partillemotet, hade trafikpolisen denna dag placerat ut en laserkontroll och när mannen susade förbi så reagerade laserpistolen på hans höga hastighet. Den uppmättes till 124 kilometer i timmen på en sträcka som tillåter max 80 kilometer i timmen.

LÄS MER:Fartkontroll på E20 på Partillemotet – sex bilister åkte fast

Döms till böter

Mannen stoppades av polis på plats och ett förhör gjordes i bilen. I detta erkänner mannen att det förmodligen gått lite för fort men nekar till att det gått riktigt så fort som polisens lasermätare angivit. I förhöret säger han:

ANNONS

– Det är min första dag på mitt nya jobb och jag ville inte komma försent. Jag tror nog att jag körde över hastighetsgränsen men inte så mycket som du säger. Jag körde kanske 20 km/h över.

Tingsrätten tror dock på polisens lasermätare och dömer mannen till 4000 kronor i böter för hastighetsöverträdelse.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS