Två linjer som trafikerar Partille får färre avgångar när Västtrafik byter tidtabell. Arkivbild.
Två linjer som trafikerar Partille får färre avgångar när Västtrafik byter tidtabell. Arkivbild. Bild: Andreas Olsson

Västtrafik ändrar tidtabellen – färre avgångar

I samband med att Västtrafik byter till vintertidtabell görs också några permanenta förändringar. Två av busslinjerna som trafikerar Partille får nu färre avgångar.

ANNONS

Det är i Västtrafiks trafikplan för 2022 som ändringarna slås fast. Varje år görs en ny trafikplan i syfte att ”anpassa trafiken efter efterfrågan och utnyttja våra resurser på bästa sätt”, skriver Västtrafik i trafikplanen.

LÄS MER:Man jagade ungdomar med medeltida stridsvapen – döms

De två linjer i Partille som berörs mest är linje 511, mellan Partille och Landvetter, och 516, mellan Partille och Mölnlycke. Linje 511 går mellan Partille och Landvetter och under morgon och eftermiddag körs turerna med 30 minuters intervall. De turerna kommer man nu att plocka bort under en delsträcka och bussen kommer därför att avgå med en timmes intervall från Partille till Bårhult och tvärt om. Längst den sista delen av sträckan, Bårhult till Landvetter centrum, fortsätter bussen av avgå en gång i halvtimmen.

ANNONS

LÄS MER:Butiksbesökarna om attacken på Willys i Partille

Linje 516 mellan Partille och Mölnlycke får även den färre avgångar. Busslinjen går endast måndag till fredag och har gjort så med 30 minuters intervall. Från och med den 13 december försvinner hälften av avgångarna, då linjen i stället avgår en gång i timmen. En extra avgång sätts dock in klockan 07 från Partille centrum på grund av att många reser till Hulebäcksgymnasiet.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS