Anita Lundqvist hade just fått hem väskan hon hade beställt när den stals från hennes hall. Nu har hon fått tillbaka sin väska.
Anita Lundqvist hade just fått hem väskan hon hade beställt när den stals från hennes hall. Nu har hon fått tillbaka sin väska. Bild: Privat

Väska stals från hall – hittades undangömd i en häck i Partille

Häromveckan hämtade Partillebon Anita Lundqvist ut en väska som hon beställt. Men den fick bara hänga i hallen en kort stund innan någon hade gått in och tagit den. Nu, en vecka senare, har väskan hittats i en Partillebos trädgårdshäck och den är tillbaka hos sin ägare.
– Det är jätteroligt att jag fick tillbaka den då jag var säker på att jag inte skulle se den igen, säger Anita Lundqvist.

ANNONS

Det var häromveckan som Partillebon Anita Lundqvist hämtade ut en ny väska på posten som hon beställt. När hon kom hem packades den upp och hängdes upp i hallen. Därefter gick hon till köket och lagade mat medan hon lät dörren vid hallen stå på vid gaveln på grund av det fina vädret. När hon sedan gick ut i hallen igen var väskan borta.

– Jag hörde inte att någon gick in och det är klart att eftersom dörren var öppen så var det enkelt att ta den. Framför dörren är dock trädgården, så den är inte precis vid gatan vilket gjorde att man inte trodde att det skulle hända något.

ANNONS

Anmälde till polis

Anita Lundqvist kontaktade polisen som sedan kom till huset. Efter en vecka utan att ha fått tillbaka väskan skrev hon ett Facebook-inlägg där hon frågade om någon hade köpt eller sålt den. Hon bifogade en bild på väskan.

Inte långt därefter hörde en kille av sig till Anita Lundqvist och sa att hans mamma hade hittat den i sin häck.

– Den som hade tagit den hade inte bara slängt den utan vikt ihop den och puttat in den i häcken. Det är möjligt att personen ville hämta den senare.

Varför Anita Lundqvist hade turen att få tillbaka sin väska tror hon beror på att den inte innehöll några värdesaker.

– Jag hade bara haft den i någon timme så jag hade inte lagt något i den, vilket gjorde att den inte var intressant. Det är dock jätteroligt att jag fick tillbaka den då jag inte ens hunnit betala för den innan den försvann, och jag var säker på att jag inte skulle se den igen.

Ärendet nedlagt

Hon vet än i dag inte vem som tog väskan men är glad över att den är tillbaka. Kvinnan som hjälpte Anita Lundqvist tyckte det var bra att i Facebook-inlägget publicera en bild på väskan.

– Hon blev glad för hon visste inte riktigt vad hon skulle göra med väskan när hon hittade den. När jag skrev så kom den tillrätta vilket gjorde henne glad. Sedan ville hon inte ha någon hittelön utan att jag i stället skulle skänka pengarna till Ukraina vilket jag då gjorde.

Nu uppmanar Anita Lundqvist alla till att stänga sina ytterdörrar.

– Det enda man måste tänka på är att inte ha öppen dörr när man inte har översikt.

LÄS MER:Snattade för 840 kronor i Allum – får betala 33 000 kronor i böter

LÄS MER:Stal för tusenlapp på Ica Maxi – får böta 26 400 kronor

LÄS MER:Stal ansiktsmasker och kött – döms för stöld

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS