Tjuvarna tog laptops – arbetet på bokbinderiet rullar dock på

Fladbergs Bokbinderi AB fick besök av inbrottstjuvar som slog sönder en fönsterruta natten till torsdagen. Ägaren blev uppringd av väktare mitt i natten när inbrottslarmet gick. Under torsdagen kunde arbetet rulla på, men nya beställningar kunde inte tas emot då två datorer hade stulits.

ANNONS
|

De tog två laptops som låg på skrivbordet inne på kontorsdelen till Fladbergs Bokbinderi på industrivägen i Sävedalen. De bärbara datorerna är av äldre modell och används av de anställda för att lägga in beställningarna från kunder.

– Min nya telefon som låg på laddning över natten låg bredvid. Jag vet inte varför de inte tog den, kanske om de kan spåras via den kanske, spekulerar Max Svenrot som hoppar in tillfälligt som projektplanerare på Fladbergs Bokbinderi.

Tjuvarna har fångats på film

Fönstret som krossats har tillfälligt tejpats ihop. Enligt polisen har tjuvarna fångats på film. Annars finns inga spår efter förövarna. En anmälan om stöld genom inbrott har gjorts av polisen som kom till platsen med både patrull och hundar under natten. För Max Svenrot är det märkligt att tjuvarna anstränger sig för att komma in men missar annan värdefull elektronik.

ANNONS

– Det konstigaste är att de inte tog den, säger han och pekar på ännu en laptop som finns på bordet strax intill det krossade fönstret.

Istället var förövarna fokuserade på de bärbara datorerna som fanns på skrivborden längre bort.

– Det är bara ett försök att få snabba pengar, tror Max Svenrot som tror att inbrottet kan varit nåt impulsbrott.

Han arbetar på Fladbergs bokbinderi i Sävedalen som fick inbrott under natten och där tjuvar tog ett par bärbara datorer.
Han arbetar på Fladbergs bokbinderi i Sävedalen som fick inbrott under natten och där tjuvar tog ett par bärbara datorer. Bild: Shamiram Demir

Företaget har inte drabbats av något liknande på senare tid, och inga grannar är heller utsatta vad han vet.

Svårt att kommunicera med kunderna efter inbrottet

Arbetet med att binda årsrapporter till SKF:s årsredovisning rullar dock på under torsdagen. Andra stora företag till bokbinderiet på Industrivägen är Almedal, SCA och Nordea. Bokbinderiet i Sävedalen får hela ark som är förtryckta och som levereras som stora pappersbuntar. Här sker efterarbetet med att få till mjuka omslag. Däremot har inbrottet satt hinder för att ta upp nya ordrar av kunder till bokbinderiet med sex anställda.

– Jag kan inte svara på några mejl just nu, så förfrågningar och beställningar kan jag inte ta emot, säger Max Svenrot.

Webbhotellet ska lösa nya inloggningar och andra installationer som nu måste göras om.

Hur känns det att komma till arbetet och mötas av att ni fått ett inbrott?

– Det är jobbigt att städa och greja och ta hand om alltihop. Sedan vet vi inte hur i ska lösa kommunikationen också, för alla är så låsta mot nätet hela tiden.

Hela dagen kommer gå åt till att försöka hitta tillfälliga lösningar. Men arbetet stoppas inte.

LÄS MER:Här är brotten som ökade i Partille under 2021

LÄS MER:Inbrott i vaccinlokal – stal datorer och mobiltelefoner

LÄS MER:Kristoffer drabbad av tredje bilinbrottet: ”Det börjar bli tröttsamt”

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS