Sävehof firar historiskt guld – med grillbuffé och ballonger

15 SM-guld – flest i Sverige genom tiderna. Det måste självklart firas. Under måndagskvällen fyller spelare, vänner, släkt och fans John Scott’s i Partille Arena för att hylla Sävehofs damlag.

ANNONS
|

När Sävehof i onsdags kväll sprang loss från Skuru IK och vann med 30-22 så stod det också klart att de tagit klubbens 15:e SM-guld på damsidan. En bedrift ingen annan handbollsklubb lyckats med.

Under måndagskvällen, en knapp vecka senare, samlar klubben alla som vill vara med och fira damernas otroliga insats. På John Scott’s, restaurangen i Partille Arena, dukas det upp för fest med grillbuffé, ballonger och glatt humör.

– Det har inte varit en spikrak väg, men det avslutades otroligt bra, säger Emil Berggren, sportchef och sambo till storstjärnan Jamina Roberts.

Firandet drar i gång 17.30 men först en timme senare anländer laget för att ta emot sina hyllningar och för tredje gången fira sin seger. Redan i onsdags sattes firandet i gång i Stockholm och laget njöt av sin vinst långt in på morgonkvisten.

ANNONS

– Detta är min första säsong så att vinna SM betyder allt. Min familj och vänner hade tårar i ögonen när finalen var över, säger spelaren Frida Rosell.

På John Scotts minglas det runt. Ungdomarna Ida Lantto, Nova Solborg, Sofia Segerberg och Emma Küller inväntar guldhjältarna. De spelar alla i Sävehofs olika ungdomslag.

– Det är kul att spela för laget. Vi ser ju verkligen upp till Jamina och de andra spelarna. Men Jamina är vår favorit såklart. Hon är helt enkelt bäst, säger Nova Solberg med ett skratt.

Efter en lång och tuff säsong med många skador inom laget går spelarna nu på en välbehövlig sommarsemester.

– Det är skönt att det är över. Jag har inga krafter kvar. De sista krafterna går åt till att fira guldet, säger Jamina Roberts.

LÄS MER:Mai Kragballe klar för Sävehof

LÄS MER:Så stöttar omgivningen Nina Koppang efter blodpropparna

LÄS MER:IK Sävehof tar 15:e SM-guldet – är nu mesta mästare på damsidan

ANNONS