Svinnsmarta bullar efter stängning – utan personal

Ibland säljer allt slut, ibland blir det bröd och bullar över. Brödfabriken öppnar Gröna boden där överblivet säljs mot Swish.
– Svinnsmart, säger ägaren Eric Ericson.

ANNONS
|

Den är inte alldeles olik en förvuxen och väldigt grön fågelholk utan hål för fågeln är den står utanför Brödfabrikens entré i Jonsered, Gröna boden. Eric Ericsons senaste giv för att dels bli av med överblivna bröd och bakverk när dagen är slut, dels ge de som jobbar dagtid och inte kan komma när bageriet är öppet.

– Det finns en efterfrågan där och framförallt är det svinnsmart att så lite som möjligt ska gå till spillo. Vissa dagar blir det en del över, andra säljer allt slut. Som i dag, säger han och pekar in mot kön som börjat växa under de två minuter det tar att knäppa en bild.

ANNONS

Betalning via Swish

Idén, som finns på flera andra platser i landet, bygger på att bageriet lägger ut det som blivit över i boden. Personalen går hem och affärerna får sköta sig själva, betalning sker via Swish enligt en prislista som sitter på insidan av den hittills något trögöppnade dörren. Den bygger således på samförståndet att du som kund betalar för dig trots att ingen bevakar dig.

– Jag tror att det kommer att funka helt enkelt för att folk vill att Gröna boden ska få finnas kvar, säger Eric Ericson.

LÄS MER:Poppels brödöl: ”Lite som Professor Balthazar”

LÄS MER:Brödfabriken i Jonsered hyllar Pride – med regnbågsfärgad punschrulle

LÄS MER:Vårmarknad på Jonsereds fabriker lockade stora som små

ANNONS