Succé när kulturskolan får politikerna att sjunga

Tisdagens sammanträde i kommunfullmäktige fylldes med ett udda inslag. Ungdomar, lärare och politiker sjöng allsång när Kulturskolan uppträdde.
– Vi ville spela något som passar publiken, en Beatles-låt kan inte bli annat än bra då alla säkert känner till den, säger Henrik Johnsson, musiklärare.

ANNONS
|

Under tisdagskvällen kallades Partilles kommunfullmäktige till sammanträde som inleddes med musik från Kulturskolan. Åtta elever mellan elva och fjorton år och två musiklärare fyllde rummet med ett framträdande av den världskända Beatles-låten ”Hey Jude”.

Henrik Johnsson, musiklärare på Kulturskolan, förklarar att bandet ”Partille Jam-Gang” har övat på låten under de senaste fyra musiklektionerna. Men att Kulturskolan uppträder i kommunhuset är inget nytt.

– Det är en tradition vi haft sen flera år tillbaka, säger Henrik Johnsson.

Rummet fylldes med sång

Precis innan eleverna och lärarna intog rummet fyllt av en publik bestående av kommunens politiker stod de och taggade till.

Väl på scen gick allt som planerat och publiken såg ut att njuta av det fina framförandet. Framträdandet avslutades med allsång, följt av applåder och jubel.

ANNONS

– Det var så kul att alla sjöng med och att folk blev glada av det vi gör. Det är det som är meningen med musik: Att alla ska kunna glädjas åt den. Vad vore ett band utan publik och en publik utan ett band? Säger Sofia Wettéus, musiklärare.

Hon tycker att framträda framför en okänd publik är både bra och viktigt för eleverna.

Val av låt

Låtvalet var en idé från en elev som fattat lite extra tycke för Beatles.

– Vi ville spela något som passar publiken, en Beatles-låt kan inte bli annat än bra då alla säkert känner till den, säger Henrik Johnsson.

LÄS MER:Sävedalens köpgata redo för höstmarknad

LÄS MER:Människorna bakom Partillepolitikens toppnamn

ANNONS