Småbarnsfamiljen räddade livet på katten Koi – men kan inte behålla honom

Efter ett kvällsdopp upptäckte familjen Benjaminsson en orange fläck susa förbi bland träden. Snart blev de hjältar, som välkomnade en ensam liten kattunge till sitt hem i Jonsered.
– Han luktade mycket skog, det känns som att han varit där i några dagar, berättar Caroline Benjaminsson.

ANNONS
|

När familjen Benjaminsson var ute på kvällsbad under veckoslutet skymtades en orange liten fläck i skogen. Den uppmärksamma familjen insåg snabbt att det var en hjälplös kattunge och bestämde sig, trots pappa Kristoffers allergier, att hjälpa den lilla katten.

– Vi döpte den till Koi, som koifisk, och han är så söt och kommer när vi ropar efter Koi, då kommer han skuttandes. Han passar att heta Koi, skrattar Caroline Benjaminsson.

Familjen lade snabbt ut på sociala medier om kattungen som de hittat vid förskolan i Jonsered, och lika snabbt var människor engagerad i kattungen Kois liv. Men efter tre dagar har familjen fortfarande ingen aning om vart kattens ursprungliga hem är.

ANNONS

– Tyvärr har ingen kontaktat oss för att ta hem honom, så han bor hos oss så länge, men flera i kommunen har varit otroligt hjälpsamma och erbjudit kattmat och hjälp ekonomiskt med Koi, berättar Caroline.

Att katten är van vid människor är en självklarhet då familjen berättar att Koi inte är blyg av sig.

– Han är otroligt tillgiven och man märker att han har blivit hanterad, sedan tror vi att han har tagits för tidigt från mamman eller rymt för tidigt för han kan inte tvätta sig så som kattmamman brukar lära ungarna att göra, berättar hon.

Under fredagen besökte familjen en veterinär för att kolla om kattungen var chippad, men så var inte fallet. Veterinären på plats berättade även att Koi var alldeles för ung för att springa runt ensam. Familjen berättar att Koi inte kan vara mer än tolv veckor gammal då han är så liten, och även om de skulle vilja så kan de inte behålla honom.

– Kristoffer är superallergisk och dunderpreppar med allergipreparat för att klara av denna tid, några har hört av sig och sagt att de kan ta hand om honom om vi inte hittar ägaren, berättar Caroline.

LÄS MER:Brand på villaaltan – tog sig i fasaden

LÄS MER:Delissimo har slagit upp portarna i Öjersjö

LÄS MER:Vändningen: Så ska Ica i Furulund räddas

ANNONS