Sissel Kyrkjebø botar julstressen med turné – premiär i Partille

Inga premiärnerver men oro för förkylning.
– Jag har alltid spritat händerna och hållit avstånd när jag är på turné, säger Sissel Kyrkjebø som har premiär för Sissels jul i Partille arena.

ANNONS
|

LÄS MER:Jättetryck för Jul på Liseberg

Sissels jul har blivit något av en institution i Norden och hennes julkonserter har setts av över en miljon människor. Den 19 november har hon premiär i Partille arena och sedan är hon inte tillbaka hemma i Norge förrän sent på kvällen den 22 december. Ett skönt sätt att slippa julstressen?

– Haha, ja så är det ju till viss del. Jag kommer hem den 22 och alla är samlade, det får liksom bli som det blir. Granen hinner vi klä och lite julmat hinner vi laga men det viktigaste är att vi kan samlas och ha tid för varandra. Det har blivit något av en tradition det också, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Efter elva år – nu lämnar Christina och Soner Sävedalens Saluhall

Har saknat publiken

Det är just gemenskapen och traditionerna som är det viktigaste med julen för Sissel Kyrkjebø och hon försöker förmedla känslan av detta i sin föreställning Sissels jul. Allt från de mest traditionella jullåtarna till lite överraskningar och nyheter samsas med en stämning som bärs av att publiken samlas i lokalen och bandet och Sissel på scen.

– Jag saknade det jättemycket förra året då corona satte stopp för turnerandet. Kontakten med publiken, det ska bli ljuvligt att få känna den igen.

Bandet och crewet, som hon hänger tätt samman med i en dryg månad fram till jul, lyckades hon få med in i studion för inspelning av en ny julplatta som släpps i dagarna. Det umgänget har hon också saknat.

– Det var otroligt härligt när vi fick spela in i studion men det är konserterna som är den stora grejen för alla. Vi fick ställa in och flytta fram i flera omgångar och till slut började alla tappa modet, nu känns det så fint att vi kan samlas igen, säger Sissel Kyrkjebø.

LÄS MER:Casper Janebrink och Arvingarna genom åren – från lejonman till champinjonfrilla

Van vid handsprit och avstånd

Och faktum är att det här med handsprit och social distans, som alla fått bli varse under pandemin, inte är något egentligt nytt för Sissel. I alla fall inte när hon är på turné.

– Visst, det var mer extremt under pandemin, men jag spritar alltid händerna och håller avstånd under julturnén. Umgås bara med mitt lilla gäng. Det är hemskt att bli förkyld när du ska sjunga varje kväll i en månad så det låter jag helst bli.

Räkna alltså inte med att få se Sissel Kyrkjebø på Allum den 19 november när hon har premiär för årets Sissels jul i Partille arena. Inte heller är hon särskilt nervös, den stora rutinen har effektivt suddat bort det problemet. Snarare är hon spänd och förväntansfull.

– Det bli ju första gången på jättelänge som vi spelar inför en stor publik och det känns spännande att se hur den kommer att reagera. Vi har repat länge och förberett oss väl, det är responsen från publiken vi lever på, säger Sissel Kyrkjebø.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS