Partille får Sveriges första sponsrade e-sportarena

Namnsponsring på sportarenor är i sig ingen nyhet. Men när Länsförsäkringar nu går in och sponsrar populära Xtream E-sport Arena på Kyrktorget så är de först i Sverige.

ANNONS

Xtream Esportarena, placerad mitt på Kyrktorget, har på kort tid och trots en pandemi etablerat sig som en av de mest populära ställena för ungdomar att spela tillsammans. Öppet alla dagar i veckan med snabba datorer och skön stämning ger dataspelsfantasterna chansen att samlas och umgås.

Skylten är uppe

Länsförsäkringar, som tidigare visat intresse för ungdomars spelvanor genom att starta en utbildning för Digitala trygghetsvärdar, går nu in som namnsponsor för Xtream som därmed byter namn till Länsförsäkringar E-sport Arena.

Den nya skylten sitter redan på fasaden och tanken är att Länsförsäkringars satsning ska göra arenan till Västsveriges största arena för e-sport.

– En del i Länsförsäkringars satsning att ge e-sportare liknande förutsättningar som utövare av andra sporter ofta har, säger Helena Isaksson som är Länsförsäkringars ansvariga för social hållbarhet i Göteborg och Bohuslän.

ANNONS

Stor roll i ungas liv

Satsningen har också ett tydligt föräldraperspektiv där sajten www.spelaroll.nu ger de vuxna en nödvändig insyn i de spelande ungdomarnas stora hobby. Under parollen ”Vi vill få fler att engagera sig i sina barns gaming” finns på sajten en massa matnyttig information och föräldrar har också möjlighet att följa med sina barn utan kostnad.

– Spelvärlden spelar stor roll i ungas liv. För att få fler vuxna att börja engagera sig inför vi gratis speltid för föräldrar i E-sportarenan under en period. Men vårt eget engagemang kommer inte sluta där. Vår målsättning är att Länsförsäkringar E-sport Arena även ska bli ett nav för större event inom gaming i Västsverige under året, säger Helena Isaksson.

LÄS MER:Påsklovsös på Xtream – Partilles nya ”fritidsgård”

LÄS MER:Miljonsatsning på områdesteam – riktar in sig på otrygga områden

ANNONS