Parkeringsplatsen där brottet ägde rum.
Parkeringsplatsen där brottet ägde rum. Bild: Google Maps

Man krossade bilrutor med p-skylt – får fängelse

Vittnen såg hur en påverkad man ryckte upp en parkeringsskylt ur marken. När de åkte förbi en stund senare hade mannen krossat rutorna till två bilar och satt sig i en av dem. Nu har mannen dömts till fängelse för skadegörelsen i Sävedalen.

ANNONS

Händelsen inträffade i Sävedalen i början av december förra året. Två vittnen såg då mannen på parkeringsplatsen i samband med att de satte sig i en bil.

I förhör med polis berättar vittnena att mannen uppträtt påverkad och att han också ska ha närmat sig dem, varpå de låste bildörrarna och åkte därifrån.

Beväpnade sig med parkeringsskylt

Därefter beväpnade mannen sig med en skylt.

”De såg hur han började slita upp en parkeringsskylt och hur han fick upp parkeringsskylten ur marken. NN minns att mannen tog skylten för att slå mot en av bilarna”, står det i domen från Göteborgs tingsrätt.

LÄS MER:Man jagade ungdomar med medeltida stridsvapen – döms

När vittnena åkte förbi platsen igen såg de hur rutorna till två bilar var krossade. De såg också mannen sittandes i en av de bilar han vandaliserat.

ANNONS

Polis kontaktades och mannen kunde senare gripas i närheten.

Döms till fängelse

Nu har mannen, som är i 40-årsåldern, dömts till en månads fängelse för skadegörelse.

Bland annat har teknisk bevisning i form av mannens blod hittats på järnrörsdelen av parkeringsskylten.

LÄS MER:Duo dömd för gruppvåldtäkt – band fast och dödshotade sitt offer

Den dömde mannen kan varken förneka eller bekräfta att han gjort sig skyldig till brottet, då han hävdar att han inte minns att han varit på platsen på grund av att han vid tillfället var kraftigt berusad.

Mannen förekommer tidigare under 19 avsnitt i belastningsregistret och har de senaste tio åren dömts till ett antal fängelsestraff för bland annat grov stöld och narkotikabrott.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS