Mannen stal filmer på Ica Maxi i Allum,
Mannen stal filmer på Ica Maxi i Allum, Bild: Jonas Rindefjell

Man får fängelse – stal för tusentals kronor i Allum

En man i 35-årsåldern har fått fängelse efter att ha stulit filmer på Ica Maxi i Allum till ett värde av närmare 4 500 kronor. Mannen döms också för att ha stulit Pokémon-kort och kritor i Östergötland och har tidigare dömts flera gånger för att ha stulit liknande saker runt om i Sverige.
– Jag skulle behålla ett par och ge bort några i födelsedagspresent, säger mannen i förhör.

ANNONS
|

Det var den 12 april i år som mannen klev in på Ica Maxi i Allum.

I förundersökningsprotokollet framstår det till en början som mannen ska handla precis som vem som helst, men personal och väktare vittnar om att mannen beter sig märkligt.

– Jag ser den misstänkte gå i butiken och plockar på sig ett antal filmer i sin korg. Den misstänkte kollar sig omkring och lämnar gången väldigt snabbt. Misstänkte går och söker sig efter en folktom gång, berättar en väktare.

När han tror att ingen ser stoppar han ner filmerna i olika fickor i sin jacka. Han går sedan ett varv i butiken och passerar kassan utan att betala.

ANNONS

Han grips sedan av väktare som tillkallar polis.

Totalt hade mannen plockat på sig 16 filmer, till ett totalt värde av 4 424 kronor. Han stal flera kopior av olika storfilmer. Det handlar om sex exemplar av Ghost Busters, tre exemplar av The Matrix Resurrections och sju exemplar av Spiderman.

I förhör med polis erkänner mannen direkt.

Polisen: Berätta fritt?

– Jag gick in, tog filmerna och gick ut.

Polisen: Vad var tanken när du gick in i butiken?

– Ingen tanke alls.

Polisen: Vad skulle du göra med filmerna?

– Jag skulle behålla ett par och ge bort några i födelsedagspresent.

En dryg månad tidigare hade mannen fastnat med fingrarna i syltburken i Mantorp i Östergötland, där han proppat en tom barnvagn full med pokémonkort och kritor till ett värde av 3 877 kronor. För att få med sig sitt gods sprang han sedan förbi kassan i full fart, men kom inte långt innan han greps av väktare.

Polisen: Vad skulle du ha sakerna till?

– Samlar på korten.

Nu har mannen dömts till en månads fängelse för stölderna och hans brottshistorik visar att han har svårt att låta bli att stjäla.

Han förekommer nämligen under tolv avsnitt i belastningsregistret. Bara under förra året dömdes han vid fyra tillfällen för stöld och även vid de tillfällena handlade det bland annat om pokémonkort för tusentals kronor. Mannen är folkbokförd i Värmland och hans domar vittnar om att han vanemässigt åker runt till stormarknader i olika delar av landet för att stjäla.

LÄS MER:Kvinna stal för 1 900 kronor på Ica Maxi i Allum – får fängelsestraff

LÄS MER:Skolös Partillebo fälld – stal trädgårdsredskap med kumpan

LÄS MER:Butikens stamkund döms – försökte stjäla varor under jackan

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS