Loui Sand medverkar i Kanal 5-succén: ”Skiter i de sportsliga framgångarna”

Handbollsstjärnan och föra detta Sävehofspelaren Loui Sand är en av de medverkande i den moderna tv-klassikern ”Superstars”. Men det var inte tävlingarna eller stjärnglansen som var det viktiga för honom, berättar han.
– Jag skiter i de andra personernas sportsliga framgångar. Jag kunde inte bry mig mindre. Det sociala var viktigast för mig.

ANNONS
|

I måndags körde årets upplaga av Superstars i gång i Kanal 5 och Discovery +. I programmet möter kända svenska sportprofiler från olika idrotter varandra i tävlingsgrenar där styrka, snabbhet och taktisk förmåga sätts på prov.

LÄS MER:Stor osämja mellan klubbarna inför semifinalen i svenska cupen

Flera Partillestjärnor

Bland stjärnorna fanns två kända Partilleprofiler. Förutom Loui Sand deltar även den före detta fotbollsspelaren Anders Svensson, numera bosatt i Öjersjö. Anders Svensson var en av flera personer som Loui Sand kom att utveckla en nära relation med under inspelningarna.

– Det var ett fantastiskt gäng med olika individer. Vi kom varandra väldigt nära, säger Loui Sand.

Har du behållit kontakten med någon av de andra?

ANNONS

– Ja, nästan alla faktiskt.

Erfarna tävlingsdeltagare

Bland de tävlande fanns också kändisar som Malin Ewerlöf och Peter Forsberg, som båda tävlat i Superstars tidigare, och som dessutom deltagit i liknande program, så som Mästarnas mästare i SVT. Men deras erfarenhet och sportsliga framgångar var inget som skrämde Loui Sand nämnvärt.

– De är otroligt duktiga allihop. Men det är inget som påverkar mig. Det viktiga för mig är hur man är som person. Hur man beter sig och vad man har för värderingar. Jag vet hur jag blir om inte den biten funkar, säger han.

LÄS MER:Spanska superstjärnan Carmen Martin klar för IK Sävehof

”Krökade rätt bra”

Istället var det gemenskapen och mötena som fångade Loui Sand under inspelningen av programmet. Han berättar att de umgicks intensivt och att det blev en hel del festande under veckorna på Gotland.

– Vi krökade rätt bra faktiskt, säger han med skratt.

Orkade ni tävla sedan då?

– Man var ju lite sliten ibland, det ska jag inte sticka under stolen med. Men det är ju inte på liv och död. Det sociala var viktigare för mig än tävlingarna.

Upptäckte du något nytt hos dig själv under inspelningarna?

– Jag tror att jag kom dit med lite dålig självinsikt. Jag insåg att jag är nog mer tävlingsmänniska än vad jag själv trodde.

LÄS MER:Minns du 90-talets tv-succéer från Jonsered?

Kommer du att sitta och titta på dig själv nu då?

– Det är alltid jobbigt att se sig själv på tv. Men vi hade så jävla roligt. Så jag har kollat, och det är kul att se de andra. Vi hamnade ju i en hel del fucked up situationer, måste jag säga.

Har du något särskilt minne som är extra starkt?

– Ja, men det kan jag inte berätta om. Jag får inte avslöja så mycket.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS