Lokala kockarna om restauranger i Partille

De förser dagligen sina gäster med vällagad mat – men när kockarna själva ska ut och äta så ratar de Partille.
– Vad har Partille? Ingenting, säger Merdan Taspinar som driver Delissimo.

ANNONS
|

Det kryllar av lunchrestauranger och snabbmatsställen i Partille – men någon fine dining syns inte till. Kommunen är en sovande krogstad som till och med ratas av de lokala kockarna själva.

Tareq Rawwash är kökschef på John Scott’s i Partille Arena, han berättar att han ofta tar en pizza eller pasta på Delissimo, eller äter indiskt inne på Allum – men han saknar något bättre uteställe i kommunen.

– Jag går på min egen restaurang, men annars åker jag in till Göteborg när jag ska äta ute. Partille saknar fine dining och fler restauranger ute, det borde finnas fler utanför Allum, säger han.

ANNONS

LÄS MER:John Scott’s behöver lägga mer tid på detaljerna

Har aldrig ätit ute i Partille – förutom på sin egen krog

Fredric Bergstrand driver Lille Grisen i Jonsered. Han hade önskat att det fanns fler ställen likt Jernbruket eller Garveriet i Floda.

– Det är bra ställen med bra mat och en skön vibe som jag gillar, säger han.

Fredric Bergstrand, ägare till restaurang Lille Grisen i Jonsered äter aldrig ute i Partille.
Fredric Bergstrand, ägare till restaurang Lille Grisen i Jonsered äter aldrig ute i Partille. Bild: Olof Ohlsson

Men han har inte besökt någon annan restaurang än sin egen i Partille.

– Jag har inte varit på någon, inga alls, säger han.

LÄS MER:Lille Grisen i Jonsered når inte höjderna

”Överetablerat med pizzerior och sushi”

Dan Appelgren som driver Två kockar tillsammans med sin fru Carina Appelgren äter i bland på restauranger i kommunen, men dömer ändå ut Partille som krogkommun.

– Det blir ofta att vi åker in till Göteborg, man vill komma härifrån i och med att vi jobbar här och bor i närheten. Dessutom är utbudet ganska påvert. När vi väl går ut så vill man ofta gå till ställen som ger lite input, i och med att vi är i branschen. Här är det överetablerat med pizzerior och sushi. Men det finns inget ställe i Partille som håller högre klass, säger han.

LÄS MER:Glass och kalla pommes på Två kockar i Sävedalen

Merdan Taspinar är en av krögarna bakom Delissimo i Partille Port. Han är inne på samma spår.

– Vad har Partille? Ingenting. Bortsett från Allum är det riktigt illa. Ingen vill umgås i en galleria längre, det är problemet. Jag hade gärna velat ha en större restaurang dit man kan ta familjen. John Scott´s är helt inne på rätt spår där. Men vi behöver fler mysiga ställen där man kan ta ett glas eller två, säger han.

LÄS MER:Partilles enda italienare gör dig mätt och glad

Peder på Oves gatukök hyllar ställena i Sävedalen

Det finns dock en krögare som är riktigt Partillefrälst. Peder Wester som äger Oves gatukök lämnar knappt kommunen för restaurangbesök, berättar han.

– Vi håller oss faktiskt helst här. Ett ställe jag brukar gå till väldigt ofta är Lilla Thaiköket i Sävedalen. Jag vill även rekommendera Två kockar, där brukar det bli en dagens. För a la carte så kan jag tipsa om Piccolo. Även Delissimo är bra. Men vi gör mycket hemma faktiskt, vi är inte så mycket ute och käkar.

Peder Wester som driver Oves gatukök med sina barn Ilona och Alexander. Peder föredrar förutom sitt eget gatukök bland annat att äta på Lilla Thaiköket i Sävedalen.
Peder Wester som driver Oves gatukök med sina barn Ilona och Alexander. Peder föredrar förutom sitt eget gatukök bland annat att äta på Lilla Thaiköket i Sävedalen. Bild: Alexandra Tuite

LÄS MER:En snabb hel special på Oves och frågan är: Gött mos eller?

Det blir kanske en del mos och korv också?

– Nej, nu måste man börja tänka på sommarkroppen. Men det är klart att det slinker ner lite korv och mos och västkustsallad emellanåt också. Det är ju smidigt när man har det på jobbet.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS