En kvinna i 20-årsåldern åtalas för stöld från en klädbutik i Allum.
En kvinna i 20-årsåldern åtalas för stöld från en klädbutik i Allum. Bild: Polisen

Kvinna försökte stjäla kläder för tusentals kronor i Allum

Personalen fattade snabbt misstanke mot en kvinna i 20-årsåldern som tog med sig ovanligt mycket varor in i provrummet. Hon försökte sedan lämna butiken men stoppades i sista stund. I hennes väska hittades varor värda närmare 4 000 kronor – och en kniv.
Nu åtalas kvinnan för stöld vid Göteborgs tingsrätt.

ANNONS
|

Det var i slutet av november i år som kvinnan besökte HM i Allum. Enligt henne själv var det för att prova kläder samtidigt som hon väntade på sin syster.

Personalen uppmärksammade kvinnan snabbt då hennes beteende var något avvikande.

– Hon hade väldigt mycket kläder med sig in, tror tre eller fyra stora kassar vilket är ovanligt mycket. Vi kände att det var konstigt så vi höll lite koll, säger en i personalen senare i polisförhör.

LÄS MER:Polisen larmad till stöld i Allum

Hon uppger sedan att kvinnan kommer ut några gånger och ber om hjälp eftersom en klännings dragkedja fastnat. När hon väl är klar bär hon ut allt och frågar om det är okej att hon inte hängt tillbaka alla kläder på galgarna.

ANNONS

– Vi sa att det är okej. Den tredje påsen som också var överfylld behöll hon och jag frågade om hon skulle ha det, ”ja det ska jag” sa hon då.

Nekar till brott

Men när kvinnan lämnar provrummet menar hon att hon går ner mot barnavdelningen i stället för mot kassan. Personalen följer henne med blicken och ser hur hon snabbt svänger och går ut genom butiken – men då går larmet.

– Hon hann bara precis utanför innan det började tjuta och då vände hon tillbaka in. Typ som att inget hänt, säger personalen i polisförhör.

Hon tas om hand av personal och vakter samtidigt som polis tillkallas. Kvinnan nekar till att ha försökt lämna butiken med varorna i påsen.

– Hon sa att hon skulle till sin syster på Forex vilket jag kollade men det var ingen där, säger personalen senare i förhör.

LÄS MER:Två kvinnor åtalas för klädkupp på Ica Maxi i Allum

”Hörde att de gick och viskade om mig”

När kvinnans väska sedan gås igenom hittas även en kniv som polisen nu antar har använts för att skära av larm och etiketter på varorna, som återfanns i påsen.

Enligt kvinnan har hon hela tiden haft för avsikt att köpa kläderna, men kan inte svara på varför de saknar etiketter och larm.

Kläderna är inte i skick för att sälja, de är förstörda och saknar etiketter. Vad säger du om det?

– Det undrar jag med, säger kvinnan i förhör.

Vad hände efter att du provat alla kläder?

– Jag bestämde mig för att sortera ut det jag ville ha och det andra lämnade jag till personalen. Jag sa att jag inte hängt allt men att jag sorterat det. Jag är inte helt dum. Det saknades inga påsar som personalen med attityd sa. Jag hörde även att de gick och viskade om mig, de trodde de var så himla smarta men jag hörde dem.

Efter det då, vad hände sen?

– Ja efter det kom alla vakter och hon sa att hon såg mig för hon gått och smugit på mig. Då sa jag vad bra, då såg ju du också att jag inte gick ut, utan kollade ut. Jag kan lika gärna säga att det är så, det är bättre att bara ta mig. Jag är van vid att folk stirrar. Jag letade efter min syrra.

Huvudförhandlingen i målet planeras till början av december.

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS