Kött-tjuven på Willys åtalas för stöld

Den man i 40-årsåldern som greps efter en misstänkt köttstöld på Willys i måndags åtalas nu för stöld vid Göteborgs tingsrätt.
I förhör erkänner han brottet och personalen vittnar om flykten ut ur butiken.
– Det blir lite tumult men till slut så lugnar han ner sig, säger butiksbiträdet i förhör.

ANNONS
|

Det var vid 15.30 på måndagen som en man brottades ner utanför Willys på Kyrktorget efter en misstänkt stöld. Ett vittne såg hur han kom utspringandes med en påse kött och att personalen, en bit utanför entrén, lyckades stoppa honom.

– Han var väldigt aggressiv så de fick verkligen hoppa på honom för att få han att stanna, sa Sandra Sandin som stod utanför butiken vid händelsen.

Tack vare ett vittne och två väktare kunde mannen hållas kvar på platsen tills polisen kunde komma, vilket Partille Tidning tidigare skrivit om.

De konstaterar sedan att mannen tillgripit fyra oxfiléer, fyra entrecote och fem ryggbiffar – allt till ett värde av 2 643 kronor.

ANNONS

Springer i full fart ut ur butiken

När polisen anländer tar de upp vittnesuppgifter från personalen som berättar att allt började med att de såg mannen gå runt i butiken med en flergångskasse.

– Den är tung så det märks att det är varor i. Han går förbi kassan utan att betala. Han går väldigt snabbt förbi. Kollegan frågar då honom om kvitto. Då börjar han springa i full fart ut ur butiken. Jag springer efter honom, säger personalen i förhör.

Utanför butiken lyckas de stoppa mannen, men han gör motstånd.

– Det blir lite tumult men till slut så lugnar han ner sig. Vi tar då kassen ifrån honom. Den är full med kött. Så kollegan tar varorna och går och skannar in dem i butiken. Sen fick polisen kvittot.

Polisen: Har butiken något ersättningsanspråk?

– Nej allt går att sälja igen.

”Råkade gå ut ur affären”

Mannen, som visade sig vara i 40-årsåldern, greps och togs in till förhör samma eftermiddag. Där erkänner han stölden direkt.

Polisen: Berätta fritt om vad som hänt?

– Jag plockade på och skulle ha lite mat. Sen skulle jag till kassan och jag pratade i telefonen, var djupt inne i samtalet och så gick jag ut. Sedan kom det någon som ryckte i mig. Sedan så var dem flera stycken som höll i mig.

Polisen: Vad plockade du för något?

– Det var kött och sånt.

Polisen: Vart la du sakerna?

– I en matpåse.

Polisen: När du gick till kassan hade du tänkt att betala för varorna?

– Planen var att betala.

Polisen: Passerade du sista betalningsmöjligheten?

– Ja jag gjorde det. Jag råkade gå ut ur affären på gatan.

Polisen: När hände det?

– Det är svårt för mig att veta.

Mannen förekommer sedan tidigare i 32 avsnitt i belastningsregistret. Kriminaliteten har mestadels bestått av olovliga körningar och narkotikabrott men även våldsbrott och penninghäleri.

Mannen har dömts till skyddstillsyn och fängelse vid flera tillfällen. Han dömdes nyligen för bland annat grovt rattfylleri, penningtvättsbrott och bedrägeri till fängelse sex månader.

LÄS MER:Man hålls fast utanför Willys

LÄS MER:Oväntade vändningen – vid rånet mot Shellmacken

LÄS MER:Inbrott i jaktbutiken igen – stal sikten: ”Värda nästan en miljon”

ANNONS