Mathias Billberg på John Scott’s i Partille Arena menar att det känns som att bli av med en fotboja. ”Nu kör vi all in” säger han efter att alla restriktioner släppts.
Mathias Billberg på John Scott’s i Partille Arena menar att det känns som att bli av med en fotboja. ”Nu kör vi all in” säger han efter att alla restriktioner släppts. Bild: Stefan Berg

John Scott’s jublar åt slopade restriktioner: ”Nu blir det kosläpp”

Två långa år av osäkerhet är över för John Scott’s i Partille Arena. Den 9 februari går krögaren Mathias Billberg all in.
– Det känns på riktigt den här gången, säger han.

ANNONS
|

LÄS MER:Omtyckt och ont i knäna – nu fyller Mathias 50

Alla Sveriges krögare satt som på nålar under morgonens presskonferens där statsminister Magdalena Andersson förkunnade att samtliga coronarestriktioner släpps om en vecka, den 9 februari.

Mathias Billberg som driver John Scott’s i Partille Arena var en av dem och han känner sig mycket entusiastisk och lycklig över att nu, efter två år, få återgå till ordinarie verksamhet.

– Jag hade det på känn att det skulle bli så här men ändå känns det nästan osannolikt. Som att jag haft en fotboja på mig i två år som jag nu slipper, det är verkligen fantastiskt, säger han.

LÄS MER:Bristen på p-platser får företagare att agera

Ville jobba

Den svåraste tiden var den då alla restauranger var tvungna att stänga klockan 20, det var omöjligt att få folk att komma ut och Mathias dagar såg mer eller mindre exakt likadana ut.

ANNONS

– Jag kom hem runt halv nio och somnade framför teven i soffan, det är inte riktigt min grej att inte få jobba.

Tänker på gamla och unga

Mer av det glada livet ska det dock bli nu då John Scott’s planerar att gå ”all in”.

– Det blir quizkvällar, trubadurer, band och förhoppningsvis drar ju de stora evenemangen igång i arenan snart så det kommer mycket folk, säger han och berättar samtidigt att han ganska ofta under dessa två år tänkt på alla som pandemin drabbat hårdare än honom själv.

– Mina tankar är ju ur ett egoistiskt perspektiv men om man lyfter blicken lite och tänker på de gamla och unga som tappat två år av sina liv, med upplevelser de aldrig kan få tillbaka, så är det ju ännu skönare att detta nu kan få ett slut, säger Mathias Billberg.

LÄS MER:En snabb hel special på Oves och frågan är: Gött mos eller?

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS