Hemlös man misshandlad och rånad vid Allums bussterminal – kördes till sjukhus

En man i 50- årsåldern blev misshandlad och rånad vid Allums bussterminal på tisdagskvällen. Mannen fördes till sjukhus med huvudskador och magsmärtor. Polisen söker nu gärningspersonerna.
– Han ska ha blivit attackerad bakifrån, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Klockan 22.08 på tisdagskvällen larmades polisen till en adress på Solnedgången där en man som blivit misshandlad befann sig. När polisen kom till platsen satt mannen utanför huset som de larmats till.

– Han blödde från huvudet och berättade att han hade ont i magen. Mannen förklarade att två personer attackerat honom bakifrån samt tagit hans mobiltelefon och plånbok, förklarar Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Mannen, som är i 50-årsåldern, berättade att det skett vid Allums bussterminal och att han blev slagen med ett glasliknande föremål.

Brottet ska ha skett vid klockan 20.30 på tisdagskvällen och mannen ska sedan ha gått från brottsplatsen.

ANNONS

– Skadorna var inte livshotande, säger Thomas Fuxborg.

Mannen är hemlös

Den misshandlande mannen var vid medvetande och stod upp när polisen kom till platsen. Senare fördes han till sjukhus med huvudskador och magsmärtor.

– På sjukhuset kom det fram att mannen är hemlös och efter att han vårdats för sina skador fördes han till socialjouren, berättar Thomas Fuxborg.

Då mannen blev attackerad bakifrån kunde han inte ge signalement på gärningspersonerna. En anmälan om misshandel och stöld har upprättats.

– Nu kommer vi försöka hitta gärningspersonerna vilket kan bli svårt då vi inte fått några signalement. Det kanske finns någon övervakningskamera vid bussterminalen som fångat händelsen och kan hjälpa oss att identifiera dem, avslutar Thomas Fuxborg.

LÄS MER:Bråk vid en skola – flertal personer inblandade

LÄS MER:Man knivhögg offer i huvudet med kockkniv – döms till fängelse

LÄS MER:Tonåring döms för misshandel på Liseberg

ANNONS