Guide: Här är utflykterna du kan göra i Partille i sommar

Njuta av frisk luft i skogen? Slappa i hängmattan? Eller kanske göra en utflykt men vet inte var? Här har Partille Tidning samlat våra bästa lista för att du ska kunna skapa din perfekta semester på hemmaplan, både på soliga och regniga dagar.

ANNONS
|

Nedan listar vi olika förslag på vad du kan göra för att njuta av den ultimata hemestern. Bland annat med tips från skejtparker, våffelcafé och discgolf-banor.

Utflyktstips i Partille

Våfflor hos Partille Hembygdsförening

Varje söndag under hela juni månad serverar Partille Hembygdsförening våfflor i det ljusgråa trähuset på Ida Liljebergsväg i Jennyhill. Söndagarna riktar sig mot alla åldersgrupper, ung som gammal så varför inte ta med barnbarnen eller familjevännerna på en våffla. Vem vet, det kanske blir en tradition?
Utflyktstips i Partille

Paddelsurfing och kanotpaddling vid Kåsjön

Intill kiosken vid Kåsjön håller Friluftsfrämjandet lokala avdelning till och hyr ut både kanoter och SUP:ar till mitten av augusti. Till att Partillebor är det dessutom gratis så varför inte passa på när man redan är på plats för att bada. Tänk på att på varma dagar kan trycket vara högt.
Utflyktstips i Partille

Jonsereds Trädgårdar

Från halloweenutställningar till att fira den biologiska mångfaldens dag, säg något Jonsereds Trädgårdar inte håller i. Det populära resmålet lockar många, även de utanför Partille, men det går både att ta sig dit smidigt kollektivt, med bil eller varför göra ett avstickare på vandringen längs Bohusleden? Oavsett event eller inte har trädgårdarna öppet sina grindar.
Utflyktstips i Partille

Björndammens Skatepark

Anläggningen, som i år fyller tio år, lockar unga från Partille med omnejd oavsett om man bemästrar eller är nybörjare på skejtning, BMX eller kickbike. Perfekt för att på en mulen dag samla kompisgänget och öva på att ”droppa” eller ”grinda”.
Utflyktstips i Partille

Knivens boulebanor

Under slutet av juni öppnade Knivens fyra nya boulebanor upp vid den huvudingång hantverkarna jobbar. Ta med ditt boule-set till gruset eller så kanske du lyckas tajma med när Partille bouleförening spelar.
Utflyktstips i Partille

Discgolf

Gör som Sävedalsbon Petri Tolvanen och öva på dina disc-golfkast på gräsytan mellan Oxledsvägen och Vallhamrakyrkan, eller träna vid Lexbys eller Paradisets discgolfbanor.
Utflyktstips i Partille

Sommarbowling

På eftermiddagstid finns det fram till mitten av augusti möjligheter att testa på bowling på onsdagar och torsdagar. Kanske du tröttnat på din hobby och vill testa på något nytt? Bowlingen riktar sig mot unga upp till och med 20 år.
Utflyktstips i Partille

Vandring i Partille

För den vandringssugna erbjuder kommunen flertal leder. Varför inte gå längs årundorna i centrum, vandra vid Prästtjärn och ta ett dopp eller utmana dig själv med de mer kuperade terrängen vid Lexbybergen?
Utflyktstips i Partille

Hitta ut

Samla checkpoints över hela Partille och upptäck samtidigt ditt närområde. Under hela sommaren, och in på hösten, kommer 80 checkpoints vara placerade i både stads- och skogsmiljö. Ladda ner Hittaut-appen för att hitta checkpoints eller få hem en karta du får hem av organisatörerna Sävedalens AIK.
Utflyktstips i Partille

Friskis och Svettis

BONUS: När man tröttnat på att flänga runt efter aktiviteter kan det vara skönt att bara fokusera på sig själv. Vad passar bättre då än att Friskis och Svettis håller i sommargympa vid Björndammens konstgräs under måndagar och onsdagar till och med den 10 augusti.

LÄS MER:Höghöjdsbanor skrämmer inte Partilles ungdomar

LÄS MER:Full fart på Kniven: ”Vi hoppas vara klara till nationaldagen”

LÄS MER:Därför står det tre cirkusvagnar i Kulturum

ANNONS