Fyndet efter husrannsakan – gömde 240 000 kronor bakom kylskåpet

En Partillebo står nu åtalad för flera stölder, olovlig körning och grovt penningtvättsbrott. Vid en husrannsakan i mannens lägenhet hittade polisen upp till 240 000 kronor i kontanter – undangömda bakom kylskåpet.
Polisen misstänker att pengarna härrör från brottslig verksamhet.

ANNONS
|

Det var i början av maj som polisen bedrev spaning vid en badplats för att försöka upptäcka bilinbrott. Polisen fick då syn på en man som betedde sig märkligt.

Enligt polisen på plats gick han omkring på parkeringsplatsen och drog i dörrarna till olika bilar. Efter en stund hittade han en bil där han kunde öppna bagageluckan. Han körde då fram sin egen bil och lastade över några saker till den.

När mannen sedan försökte köra ifrån badplatsen blev han blockerad av en polisbil, och därefter gripen. Det visade sig dock inte vara några större värdesaker han fått med sig. Stöldgodset bestod av toapapper och en kasse med mat.

ANNONS

– Jag har tagit det där. Jag öppnade bilen som var olåst, sa mannen när han förhördes av polisen. Han sa också att han aldrig skulle bryta sig in.

Hade gömt pengar

Senare samma dag gjordes även en husrannsakan i mannens lägenhet där polisen bland annat hittade glaskrossare. Efter ytterligare letande såg de sedan att något skymtade fram bakom mannens kylskåp. När de sköt fram det för att titta närmare upptäckte de en svart väska som visade sig innehålla över 240 000 kronor – i kontanter. De flesta av pengarna var uppdelade i 500 kronors-sedlar.

Polisen misstänker att pengarna kan komma från brottslig verksamhet, och mannen åtalas nu för grovt penningtvättsbrott. Den misstänkte själv hävdar att det är hans egna pengar som han sparat ihop under ”många, många år”.

– Det är aldrig någon som sagt att jag inte får ha kontanter hemma och så är jag en sån där kontantmänniska, säger han i polisförhör.

Tidigare straffad

Det var inte första gången mannen var i kontakt med polisen. Redan innan händelsen i maj var han misstänkt för ytterligare två bilinbrott, ett i Mölndal och ett i Göteborg. Där tog han sig in i bilarna genom att slå sönder rutor. Mannen åtalas nu för penningtvättsbrott, olovlig körning och tre stölder.

Han är tidigare dömd för ett stort antal brott, däribland många stölder från bilar, och har avtjänat fängelsestraff.

LÄS MER:Flera villainbrott i Partille under midsommardagen

LÄS MER:Lurade till sig tusentals kronor på falska annonser

LÄS MER:Penningtvättare togs på E20 – körde i 144 km/h

ANNONS