Partille delar, som enda kommun, ut ett Barnkonventionspris till en verksamhet som gör mycket för barn och unga. 2023 års pris delas ut på FN-dagen och nu vill kommunen veta vem du vill nominera.
Partille delar, som enda kommun, ut ett Barnkonventionspris till en verksamhet som gör mycket för barn och unga. 2023 års pris delas ut på FN-dagen och nu vill kommunen veta vem du vill nominera. Bild: Jari Välitalo

Dags för barnkonventionspriset – vem ska få det?

Partille delar, som enda kommun, ut ett barnkonventionspris till en verksamhet som gör mycket för barn och unga. 2023 års pris delas ut på FN-dagen och nu vill kommunen veta vem du vill nominera.

ANNONS
|

Förra året delades barnkonventionspriset mellan Kerstin Thell Almlund, kurator på Partille alkohol- och narkotikamottagning, och ledarna i Porthälla scoutkår. De fick ta emot äran och en mindre summa pengar under en utdelning på FN-dagen och nu drar kommunen igång en kampanj inför utdelningen av 2023 års pris.

På sin hemsida ber de sina invånare att komma med tips på och nominera någon de tycker borde ligga bra till för att ta emot priset. På hemsidan finns information om hur du gör för att nominera din favorit. Priset delas ut under en ceremoni på FN-dagen den 14 oktober.

Barnkonventionspriset delas ut varje år till enskilda personer, grupper, föreningar eller verksamheter som på ett ”förtjänstfullt sätt” arbetar med barn och ungdomar i enlighet med FN:s barnkonvention. Priset är framför allt ett hedersomnämnande men pristagaren får också en mindre prissumma. Både offentliga, ideella och privata aktörer kan få barnkonventionspriset.

ANNONS

LÄS MER:Lina Marmin – nominerad till årets Partillebo för engagemanget i scoutkåren

LÄS MER:Därför får Kerstin Thell Almlund Partilles Barnkonventionspris: ”För barnen”

ANNONS