Då är det loppis på Allums tak

Efter två år med pandemi och restriktioner är bagageloppisen på Allums takparkering tillbaka. Den kommer att hållas vid åtta tillfällen, där den första är i maj.
– Vi har väntat på att komma igång och det behövs, säger arrangören Christoffer Dagh.

ANNONS
|

Bagageloppisen hölls på Allums takparkering senast år 2019, innan coronapandemin slog till mot världen.

– Vi satsade att ha den under 2021, men det blev inte av. Men nu är det härligt att vara tillbaka. Vi har väntat på att komma igång och det behövs. Intresset är stort för att fynda och sälja, säger grundaren och arrangören Christoffer Dagh.

Han står även bakom den bagageloppis som brukar hålla till inne i Göteborg vid Slottsskogen. Bagageloppisen på Allums tak kommer att hållas vid åtta tillfällen, med start i maj.

– På Allums takterrass brukar det alltid vara mycket folk. Det finns ett stort intresse. Uppskattningsvis brukar det rör sig om 2 000–3 000, säger Christoffer Dagh.

ANNONS

Loppistillfällen på Allum

• 21–22 maj

• 2–3 juli

• 13–14 augusti

• 1–2 oktober

Källa: bagageloppis.se

Bästa tipsen till fyndaren

Om man vill ställa ut måste man boka sin plats via bagageloppisens hemsida. Det finns plats för cirka 150 utställare.

– Ett tips är att ta med sig det man tvekar på. Det är oftast det som brukar sälja först. Men trasiga saker är ett nej, säger Christoffer Dagh.

När det kommer till att fynda tipsar han om att vara där i god tid, ta sig tiden för att leta och ta med sig ett måttband.

– Var nyfiken och lyft på saker. Det bästa fyndet kan gömma sig under en annan pryl. Prata gärna med utställaren. Det kanske finns en historia att höra om prylen. Och var rimlig när du prutar, ingen gillar skambud, säger Christoffer Dagh.

LÄS MER:Stort sug efter klipp – när Megaloppisen återvänder

LÄS MER:Efterlängtad megaloppis drog tusentals som fyndade loss

LÄS MER:Gamla möbler blir som nya när Jessika startar återbruk

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS