Centern i Partille går i opposition: ”Otänkbart med Sverigedemokraterna”

Centern bryter med alliansen i Partille.
– Moderaterna, KD och Liberalerna har gjort ett aktivt val att samarbeta med Sverigedemokraterna. Det är otänkbart för oss, säger Centerns fullmäktigegrupp i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

För drygt tre år sedan sprack den borgerliga Alliansen i rikspolitiken efter att Centerpartiet och Liberalerna bröt med Moderaterna och KD. De sistnämnda ville öppna för samtal med Sverigedemokraterna, något de förstnämnda sa blankt nej till.

I Partille har dock det borgerliga blocket levt vidare men efter valet i september i år har det gnisslat rejält i samarbetet. Och under söndagseftermiddagen kom så ett pressmeddelande där Centerpartiet lokalt i Partille bestämmer sig för att gå i opposition. I pressmeddelandet står följande:

”Fortsätter driva liberal politik”

”Centerpartiet i Partille går i opposition. Detta eftersom Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna gjort ett aktivt val att samverka med Sverigedemokraterna istället för Centerpartiet.

ANNONS

Centerpartiet beklagar detta och vi har gjort allt vi kunnat för ett fortsatt Alliansstyre. Vi såg goda möjligheter att fortsätta då Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet även efter valet har 24 mandat tillsammans, det vill säga lika många mandat som innevarande mandatperiod. Trots detta väljer nu Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna att avsluta ett flera decennier långt samarbete mellan våra fyra partier för att istället påbörja ett nytt samarbete där Sverigedemokraterna ingår. För Centerpartiet är detta otänkbart och vi går därför i opposition.

Vi kommer fortsätta driva en kraftfull liberal politik för ett grönt Partille med en mer varsam exploatering. Vi fortsätter stå upp för medmänsklighet och alla människors lika värde.”

Pressmeddelandet är undertecknat Centerns fullmäktigegrupp och Partille Tidning söker gruppledare Anna Strand för en kommentar.

LÄS MER:Centern kritiseras för att de vill omvandla kommunal skola

LÄS MER:Så vill partierna göra skolan i Partille bättre

ANNONS