Barnfamilj stoppades – mannen försökte stjäla kläder i Allum

En man i 30-årsåldern åtalas för stöldförsök efter att i sällskap av sin tjej och en bebis avmagnetiserat larm i en klädbutik i Allum. Personalen anade oråd, då paret var tydligt narkotikapåverkade och slog larm.
– När de har barnet med sig så det blir känsligt, säger en av ordningsvakterna i förhör.

ANNONS
|

Det var i slutet av februari som butikspersonalen i en klädaffär i Allum fattade misstankar mot en man och hans tjej. De ska enligt butiksbiträdet ha verkat väldigt narkotikapåverkade samtidigt som de hade en liten bebis med sig.

De ska ha sett hur mannen plockat på sig två par mjukisbyxor, två par jeans och en pyjamaströja. Han bad även om hjälp från personalen med att hitta storlekar på byxorna för att sedan gå vidare till provhytten.

Där stannade han ovanligt länge, samtidigt som han tidigare betett sig märkligt. Personalen valde därför att ringa ordningsvakterna som kom i tid för att stoppa mannen innan han kunde lämna platsen. I provhytten hittade sedan personalen en stor mängd lappar från kläder som inte legat där innan.

ANNONS

Konfronterades inne i butiken

När ordningsvakterna sedan kontrollerade mannen såg en i personalen hur han försökte plocka upp en larmborttagare ur fickan och lägga den i hans tjejs byxficka.

– Vi konfronterade paret inne i butiken, mannen började bli agiterad när personalen ifrågasatte hans beteende. Personalen såg när parterna gav magneten mellan varandra så jag tog den från mannens hand, säger en av ordningsvakterna senare i förhör.

När mannen kontrolleras upptäcker ordningsvakterna att han under sina egna kläder haft ett par jeans och en pyamaströja som tillhörde butiken. Totalt till ett värde av 898 kronor.

– Det var ett avvikande beteende på föräldrarna, de verkar påverkade. Därför bad jag de stanna tills polisen kom. Jag gjorde ingen visitering, speciellt när de har barnet med sig så det blir känsligt, säger ordningsvakten.

Är rädda för mannen

Polis tillkallas och håller sedan förhör med den misstänkte. Mannen får ta av sig plaggen och återlämna dem till butiken på plats. Butiksbiträdena uppger att de är rädda för mannen och därför inte vill uppge sina uppgifter och vittna om händelsen.

Polisen konstaterar i sin rapport att mannen uppvisat tydliga tecken på narkotikapåverkan genom bland annat sluddrigt tal, glansiga ögon och långsamt rörelsemönster. En provtagning ger även utslag på två olika aktiva substanser i blodet.

I förhör vill mannen inte kommentera händelsen.

Polisen: Vad har du att säga om misstanken?

– Jag kommer inte säga någonting utan försvarare.

Efter att en begäran om offentlig försvarare lagts fram till tingsrätten konstaterar de däremot att det inte finns tillräckliga förutsättningar för att utse en sådan.

De skriver i sitt beslut: ”En offentlig försvarare kan utses om vissa förutsättningar är uppfyllda, exempelvis att det finns behov med hänsyn till utredningen om brottet, valet av påföljd eller den misstänktes personliga förhållanden.”

De avslår därför mannens begäran. Nu åtalas han för försök till stöld och ringa narkotikabrott.

LÄS MER:Stal för tusenlapp på Ica Maxi – får böta 26 400 kronor

LÄS MER:Inbrott på byggarbetsplats vid Partille Port

LÄS MER:Polisen larmad till inbrott i garage i Partille

Så här prenumererar du!

Klicka HÄR för att komma till prenumerationserbjudandet. Då får du inloggningsuppgifter som du kan använda för att logga in med i e-tidningsappen och nyhetsappen.

De nedladdningsbara apparna hittar du om du söker på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

ANNONS