Sedan German Döner Kebab stängde har lokalen stått tom på Allum.
Sedan German Döner Kebab stängde har lokalen stått tom på Allum. Bild: Jonas Egfors

Babas Burgers tar upp burgarkampen i Allum

I sommar öppnar BABAS Burgers en ny hamburgerrestaurang i German Döner Kebabs gamla lokaler i Allum. Med graffiti, hiphop och hamburgare vill de hylla förortskulturen.
– Vi vill visa på allt det goda förortskulturen har att bjuda på, säger Ninos Basho, en av grundarna.

ANNONS
|

Sedan German Döner Kebab stängde sin verksamhet i Allum har lokalerna stått tomma i väntan på en ny hyresgäst. Nu står det klart att det bli BABAS Burgers som flyttar in redan nu i sommar, vilket blir deras andra etablering i Göteborgsregionen på kort tid. Sedan tidigare har de ett förhållandevis stort antal restauranger i Stockholm som alla har samma koncept.

– Vi vill att Babas ska vara som ett vardagsrum dit alla är välkomna oavsett hur man ser ut, vem man är eller vad man gör i livet. Det är graffiti på väggarna och hiphopmusiken flödar, säger Ninos Basho som är en av grundarna till snabbmatskedjan.

ANNONS

Enligt honom vill de visa på allt positivt som kommer från förorten som en motvikt till den negativa bild som ofta framkommer i media. Bland annat har de nyligen lanserat satsningen ”Ge orten en chans” där de vill visa upp en annan bild av förorten.

– Alla vi i ledningen kommer själva från förorten och har alltid brunnit för det här. Vi vill att man ska se bortom rubrikerna och se all den kärlek och gemenskap som också kommer från förorten. Vi vill också vara förebilder för nästa generation och visa upp att det går att göra något positivt i livet. Vem som helst kan göra en bra hamburgare idag, men vi vill att det ska finnas ett mervärde här, säger Ninos.

Samarbetar med kulturprofiler

Burgarna på Babas är tillägnade olika profiler inom hiphop-kulturen och olika artister har fått sina egna signaturburgare. Somliga har blivit stående inslag på menyn, medan andra har varit på tillfälligt besök.

– Musiken finns i vårt företags DNA och vi vill bjuda på förortskulturen.

Sedan tidigare finns hamburgerkedjan Max i Allum, men enligt Ninos vill de inte se andra restauranger som konkurrenter utan snarare som komplement.

– Max är på sin egen våg, vi är på vår våg. Det är bara kul att det går framåt för hamburgaren. Vi brukar tänka att vi gör vår grej och koncentrerar oss på hur vi kan utvecklas istället för att titta på vad andra gör, säger han.

LÄS MER:Kommunen lägger bud på Kyrktorget: ”Säkerhetsfråga”

LÄS MER:Barnens majblommor hängs upp i Allum

ANNONS