Det finns inga uppgifter om att 15-åringen ska ha fått några fysiska skador men enligt polisen blev han mycket chockad och sprang från platsen. Arkivbild.
Det finns inga uppgifter om att 15-åringen ska ha fått några fysiska skador men enligt polisen blev han mycket chockad och sprang från platsen. Arkivbild. Bild: Andreas Olsson

15-åring rånad – polisinsats i Sävenäs

En 15-åring ska ha blivit rånad på Industrivägen på onsdagskvällen. Enligt polisens hemsida ska rånarna ha haft ett pistolliknande föremål.

ANNONS
|

Vid halv nio tiden på onsdagskvällen stoppades en 15-åring av tre gärningspersoner när han körde moped på Kvibergsvägen. En av gärningspersonerna ska ha haft ett pistolliknande föremål, skriver polisen på sin hemsida.

– När killen kommer körandes på sin moped så blir han stannad och under hot med ett pistolliknande föremål, tvingad av sin moped. Han blir även enligt mina uppgifter av med en mobil och ett par nycklar, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region väst.

LÄS MER:Bil körde in i verkstad: ”Står med nosen in i fastigheten”

Det finns inga uppgifter om att 15-åringen ska ha fått några fysiska skador men enligt polisen är han mycket chockad och har sprungit från platsen.

ANNONS

– Vi får in larmet från Industrivägen i Sävenäs dit killen sprungit efter händelsen, säger Fredrik Svedemyr.

Ett antal polispatruller var på plats och söker efter gärningspersonerna, på onsdagskvällen fanns ingen gripen eller misstänkt.

LÄS MER:Regionen satsar på vaccinationsdag den 2 oktober: ”Enklare att vaccinera sig”

Polisen har inga uppgifter om några eventuella vittnen.

Strax innan tio på kvällen meddelar polisen på sin hemsida att en förundersökning om grovt rån är inledd. Patrullerna har sökt av i området och genomfört så kallat ”saksök” med hund. Polisen har även genomfört utredningstekniska åtgärder.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Partille Tidning” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS